Sivut

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Tien päällä taas

Kolmen päivän levon jälkeen murahti Musti taas käyntiin ja matka kohti Panevezysia alkoi. Helle on ihan tajuton, kuten ilmeisesti myös Suomessa - ilmeisesti lepo auttoi sillä moottorin lämmöt pysyivät hyvin kurissa. Tie oli taas erinomaista ja rekat, bussit ja henkilöautot pääsivät hyvin ohittelemaan. Säännöistä viis, ohi on päästävä (paikallisissa liikennesäännöissä sulkuviiva+ohituskielto+ylinopeus=ohita).



Ja taas tavattiin näitä paikallisia, jotka ohittaessaan tööttäävät, näyttävät peukaloa ja hymyilevät, sekä näitä jotka keskeyttävät peltotyöt ja tervehtivät - hauskaa.



Terhillä pitää myös kiirettä matkan aikana kun yrittää saada tallennetuksi kaikki komeat maisemat ja luonnonihmeet (pieni piste on lehmä...)



Panevezys on Liettuan viidenneksi suurin kaupunki, eli suht pieni, ja hotelli Smelyne viihtyisä, siisti ja mikä tärkeintä, huoneissa on ilmastointi. Käytiin katsomassa paikalliset nähtävyydet, eli kirkko (hieno) ja hautausmaa (hiljainen). Kirkon pääovet oli lukossa mutta Terhi löysi sivuoven josta pääsi peremmälle...



Käytiin myös haukkaamassa välipalaa, yritettiin olla terassilla mutta on niin tukahduttavan kuuma että oli pakko mennä sisälle. Tilattiin pizzat, pieni ja iso, ja olisi pitänyt uskoa että jos täytteenä on mm. "sausage and ham", ei se tarkoita mitään chorizo-makkaraa vaan makkaraa - siis lenkkiä...



Täällä ollaan muutenkin aika luovia, esim. parvekelasit on tällaisia "Lumon-Classic"-mallisia. Varmaan yhtä toimivia kuin kuin karkaistusta lasista ja alumiinikehyksistä kasatut vastaavat.



Illalla syötiin hotellin ravintolassa strutsia ja lohta (eri annokset) ja vaihdettiin muutama sana kolmen Suomalaisen moottoripyöräilijän kanssa jotka palailivat Brnosta, Tshekistä. On kuulemma kiva ajaa tässä helteessä täysissä varusteissa...
Musti lepää huoneemme alla ja huomenna jatketaan Latviaan ja Saulkrastiin. Nettiyhteyksistä ei ole tietoa ja majoitus Bungalo 2:ssa ?!?!, joten voi olla että seuraava päivitys tulee ylihuomenna Pärnusta.

1 kommentti: