Sivut

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Liikenteestä

Mielenkiintoista ajaminen oli, ei voi muuta sanoa. Meidät peloteltiin perinpohjaisesti jo matkamessuilla, joten ei tuo liikennekulttuuri suuri yllätys ollut. Mitään varsinaisia vaaratilanteita ei sattunut, mutta tarkkana sai olla myös vastaantulevien suhteen. Kaikkein pahimmat tapaukset olivat Valko-Venäläisiä, yksi oikealta ohittelija Riian kohdilla sekä kaksi kilvanajajaa kapeilla Puolan metsäteillä onneksi menivät ohi eivätkä tulleet vastaan...

Suhtautuminen Mustiin oli positiivista. Mitä etelämmäs mentiin, sitä useammin ohiajavat tööttäsivät ja näyttivät peukkua leveän hymyn kera. Augustowissa parkkipaikan vartija kommentoi autoa että "good maschina" - mitäs tuohon nyt voisi vastata muuta kuin nyökytellä ja hymyillä.

Tutkia oli tasaiseen tahtiin, kuten myös liikennekameroita. Meillä ei ollut näistä huolta, kunhan pidettiin taajamissa nopeus kurissa.

Liikennemerkit muuttuvat mielenkiintoisesti maasta toiseen liikuttaessa. Näin lapset juoksevat tielle eri maissa:Tällaisia tienpintoja myös löytyy ja jos näillä teillä varoitetaan pompuista, se kannattaa ottaa tosissaan:Kaikenlaisiin törmäyksiin ja eläinkolareihin voi joutua:Maasta riippuen voi levätä joko suoraan tai vinoon istutetun kuusen varjossa ja voi myös ottaa kahvisuihkun tarvittaessa:

2 kommenttia:

  1. Hieno juttu,kiitos. Tarttee varmaan kokeilla itekkin Euroopan automatkailua pitkästä aikaa. Viime kesänä tuli käytyä Mulhausen automuseoreissulla bussilla.
    http://vesvuarja.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kommentista. Kyllä kannattaa kokeilla, kohtuuhyvät tiet, siistit hotellit, edullista... ja paljon nähtävää. Modernilla autolla pääsee nopeammin ja pidemmälle, vanhemmalla voi nautiskella rauhallisemmin.

    VastaaPoista