Sivut

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Bungalosta Pärnuun

Matka jatkui aamulla kohti Latviaa ja Saulkrastia. Riikan kohdilla täytyy ilmastossa olla jotain outoa, sillä taas otti auto nokkiinsa ja lämmöt tapissa. Pysähdyttiin sitten hetkeksi jäähdyttelemään, myös itseämme, ja jatkettiin sitten matkaa.



Latviassa tuntuu liikenne olevan villeintä mitä reissun aikana on kohdattu. Ohi mennään vasemmalta ja oikealta jos vain pienikin rako on. Jonkun verran hymyilytti kun ohi kaahannut Porche oli poliisin pysäyttämänä jonkin kilometrin päässä. Sitä ei aina huomaa tutkaa kovassa vauhdissa...



Pie Maijan Bungalo2 osoittautui odotusten veroiseksi, ihan siisti, mielenkiintoisesti sisustettu, mutta aivan sairaan kuuma pömpeli. Ikkuna yhdellä seinällä, joten ei saanut juuri tuuletettuakaan - tosin mitä se olisi auttanut tällä helteellä. Yritettiin käydä rannalla mutta sielläkin oli niin kuuma ettei jaksettu olla vaan lähdettiin illalliselle. Saulkrastissa ei ole ravintolaa, joten lähimpään kauppaan ostamaan leipää, juustoa, kinkkua jne. ja leipien kanssa Bungalon pihalle.



Illalla uusi yritys rannalla ja nyt olikin mukavan lämmin joten viihdyttiin jonkin aikaa rantavedessä kävellen ja maisemista nautiskellen.







Eikä se Bungalo siitä jäähtynyt vaikka oli ikkuna ja ovi auki koko illan, tuli vaan tupa täyteen kaikenlaisia hapsenkakkiaisia ja muita ötököitä - saatiin kuitenkin nukuttua jotenkuten. Aamulla sitten aamiainen terassilla ja keula kohti Pärnua.



Tiet tuntuvat paranevan kun tullaan pohjoisemmaksi, mutta on täälläkin joskus jokunen pomppu tiessä. Kulkuneuvot on sitten sen mukaiset.



Pärnussa oltiinkin jo puoliltapäivin ja nyt kun rupeaa lämpötila vähän laskemaan niin lähdetään etsimään ruokapaikkaa - tänään ei tarvitse onneksi tyytyä voileipiin. Hotellissakin vähän inhimillisemmät olot kuin eilen vaikkei ilmastointia löydykään. Tuulettimetkin on kuulemma myyty loppuun koko paikkakunnalta.

Tässä vähän mallia paikallisista risteyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti